Over mij

Mijn leven in een notendop

Even voorstellen.

Mijn naam is Putri Aryani. Ik ben een sterke vrouw met het ‘zorghart’ op de goede plaats. Ik ben geboren en opgegroeid in het zonovergoten Bali maar woon inmiddels ruim 25 jaar in Nederland. Ik woon samen met Jeroen en mijn hondjes Papi, Zorro en Bébé. Hoewel de eerst genoemde soms handig van pas komt, zijn de laatste drie mijn echte grote liefdes!

In Bali wonen mijn moeder, broer, zus en de rest van mijn familie. Ik probeer jaarlijks 1 of 2 keer daar naartoe te gaan om mijn familie op te zoeken. Daarnaast steun ik hen ook zoveel als ik kan. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Bali erg groen en heb je er veel tempels.

Zelf ben ik ook Hindu wat je kunt omschrijven als een vredelievende religie en levensgedachte. Mijn hobbies zijn reizen, koken en uitstapjes maken met mijn hondjes.

Blij dat ik deze keus heb gemaakt

Zorg in Nederland is niet zoals in mijn thuisland. Daar zorgen familie en gemeenschap voor elkaar en is er geen systeem. Mijn moeder en vader wonen bijvoorbeeld niet alleen, maar samen met mijn broertje en zijn familie. Ik zie dat als positief.

Maar geen zorgsysteem hebben heeft natuurlijk ook nadelen. Medische zorg is er nagenoeg onbetaalbaar voor de lokale bevolking. In Nederland is dit veel beter geregeld. Wat me hier echter aan het hart gaat, is de vereenzaming van ouderen die ik hier soms zie en de kloof die regelmatig ontstaat tussen de families.

Dit is de juiste keuze geweest

Inmiddels werk ik alweer ruim 8 jaar in de zorgsector, waarvan 5 jaar in de hoedanigheid van ZZP-er. In het verleden heb ik bij diverse 5 sterren hotels gewerkt over de gehele wereld. Het werken in de zorg is mij echter altijd blijven aantrekken. Het voegt voor mij namelijk zoveel toe om iets te kunnen doen voor mensen die echt hulp nodig hebben!

Uiteindelijk heb ik in 2011 de overstap naar de zorg durven te maken. En ik kan niet anders zeggen dan dat dit de juiste keuze is geweest. Ik ben nu gediplomeerd VIG-er en heb ambities om in de toekomst verpleegkundige te worden.

Recensies

Evert vd Valk

Ik ben over Putri zeer tevreden. Zij doet haar werk punctueel en goed. Ze is heel kundig en altijd vrolijk. Ze charmant en heel lief voor de bewoners en niets is haar te veel. Ze staat altijd klaar voor iedereen en helpt altijd.
Ik vind haar een lieve en kundige verpleegkundige en ben altijd blij als ze er is. Als ik Putri een cijfer mag geven, krijgt ze van mij een vette 10!

Menu