Thuiszorg

Een steuntje in de rug.

Bij thuiszorg is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen professionaliteit en betrokkenheid. Persoonlijk ben ik een mensenmens. Zonder persoonlijke interactie is het voor mij niet mogelijk om mijn werk uit te voeren.

Ouderen behandelen als mijn ouders

Door de grote tekorten aan personeel in de zorg kom je soms collega zorgverleners tegen die zorgvragers behandelen als vreemden. Ik ben van mening dat je op die manier niet op een goede manier zorg kunt verlenen. Je moet niet vergeten dat je bij mensen thuiskomt in hun persoonlijke omgeving. Hoe zou jij het vinden als je iedere dag met een vreemde te maken krijgt!

Wel is het nodig om af en toe een stukje afstand te kunnen nemen. Dat vond ik in het begin erg lastig. Ik verloor soms uit het oog dat ik de professional ben en de ander de cliënt. Vanuit huis heb ik bijvoorbeeld geleerd om ouderen te behandelen als mijn ouders. Stiekem doe ik dat ook nog steeds, maar ik kan nu wel dat stapje terug doen op momenten dat dit echt nodig is. Daardoor gaat het eigenlijk altijd goed en stoppen mijn opdrachten alleen wanneer de zorgvraag ophoudt te bestaan.

Focus op het behouden van de zelfredzaamheid

Omdat ik veel werk met ouderen, ligt mijn focus vaak op het behouden van de zelfredzaamheid. Te vaak heb ik gezien dat mensen zo hard achteruit gaan, wanneer ze niet meer zelfstandig dingen kunnen doen. Tot die tijd gekomen is, zie ik het als mijn taak om mensen zoveel mogelijk steun te bieden en zo min mogelijk alle handelingen uit handen te nemen. Dat is soms niet de makkelijkste weg, maar wel in het belang van mijn cliënt.

Naast ouderen heb ik ook veel ervaring in het werken met mensen die een chronische ziekte hebben zoals MS en ALS patiënten. Het gaat dan niet alleen om steun te bieden bij persoonlijke zorg, daarbij hoort ook het aangaan van een leuk gesprek vind ik, of het actief en praktisch meedenken en meewerken om het leven van mijn cliënt prettiger en gemakkelijker te maken.

Geïnteresseerd in deze dienst voor u of iemand in uw omgeving, neem dan contact met mij op voor een nadere kennismaking.

Recensies

Evert vd Valk

Ik ben over Putri zeer tevreden. Zij doet haar werk punctueel en goed. Ze is heel kundig en altijd vrolijk. Ze charmant en heel lief voor de bewoners en niets is haar te veel. Ze staat altijd klaar voor iedereen en helpt altijd.
Ik vind haar een lieve en kundige verpleegkundige en ben altijd blij als ze er is. Als ik Putri een cijfer mag geven, krijgt ze van mij een vette 10!

Menu